İzmir

Türkiye-Malezya İş Kulübü Başkanı Hasan:

18:28 26 Ağustos 2016
Türkiye-Malezya İş Kulübü Başkanı Hasan:

Türkiye-Malezya İş Kulübü Başkanı Suhaimee Ebu Hasan, Türkiye'ye gelmekten ve yatırım yapmaktan korkmadıklarını belirterek, "Türkiye'ye gelmek için en doğru zaman, biz kendimizi güvende hissediyoruz." dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu işbirliğinde düzenlenen "Türkiye-Malezya İşbirliği Fırsatları Toplantısı ve İkili İş Görüşmeleri" toplantısı İzmir Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

Burada konuşan Türkiye-Malezya İş Kulübü Başkanı Suhaimee Ebu Hasan, Malezyalıların Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini belirterek, Türkiye'ye gelmekten ve yatırım yapmaktan korkmadıklarını belirtti.

Türkiye'de son dönemde artan terör olaylarının kendilerini korkutmadığını belirten Hasan, "Türkiye'ye gelmek için en doğru zaman. Biz kendimizi güvende hissediyoruz. İstanbul'da ya da başka bir yerde bomba patlıyor olabilir ancak dünyanın her yerinde bomba patlıyor" dedi.

Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu CEO'su Dato Dzulkifli Mahmud, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Malezya ile Türkiye'nin partner ülke olarak seçildiğini, iki ülke arasında ticaret hacminin önemli ölçüde arttığını ifade etti.

Mahmud, "Türk hükümetinin çok iyi fırsatlar sunabileceğini düşünüyorum. Fuarla beraber çok daha fazla iş yapma potansiyelimiz var." diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise kentin lojistik olarak büyük avantajlara sahip olduğunu, Malezya'nın Avrupa pazarına ulaşmadaki zorluklarını İzmir'e yapacağı yatırımlar ile aşılabileceğini kaydetti.

Türkiye'de şu an 42 Malezya sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Demirtaş, İzmir'de ise bu sayının 3 olduğunu, bu sayının arttırılması için birlikte çalışmanın gerektiğini dile getirdi.

DEİK Türkiye-Malezya İş Konseyi Başkanı Süheyla Çebi Karahan da Türkiye ile Malezya arasındaki ticareti geliştirmek üzerine çalıştıklarını belirterek, "2 ülkenin birbiriyle ticaret hacmi 1 milyar 700 milyon dolar. Acilen bunu arttırmamız lazım. 350 milyon dolarlık mal biz satmışız, 1 milyar 350 milyon dolarlık mal onlar bize satmış." ifadelerini kullandı.

Karahan, Malezya'nın Türkiye için çok önemli bir kapı olduğuna dikkati çekti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.