İzmir

İEF'ye doğru

19:33 26 Ağustos 2016
İEF'ye doğru

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 85. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için kente gelen resmi heyetleri ağırladı

Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sudan, Sri Lanka, Ekvator Ginesi, Kosova ve Malezya'dan gelen resmi heyetler, EİB'i ziyaret etti.

Ege İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Nurettin Tarakçıoğlu'nun ağırladığı Sudan Sanayi Bakanı Mohamed Yousif Ali Yousif, Sudan'ın ekonomik ve politik yapısından, endüstriyi geliştirmek için yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Daha çok komşu ülkeleriyle yoğun şekilde ithalat-ihracat faaliyetleri yaptıklarını kaydeden Bakan Yousif, Türklerle iş yapmak istediklerini, bu kapsamda çalışmalara sıcak baktıklarını belirtti.

Sri Lanka İhracatı Geliştirme Kurulu Başkanı Indira Malwatte, hemen hemen her şeyi diğer ülkelerden ithal ettiklerini, bu doğrultuda karşılıklı ticari ilişkilerin Türkiye ile de olabileceğini anlattı.

Ekvator Ginesi Ekonomi ve Sosyal Planlama Bakanı Angel Mokara Moleila, petrol üretim ve ihracatında ülke olarak çok iyi durumda olduklarını, bu konu ile turizm ve hizmetler sektörüne dahil ürünlerde Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini, iki ülkeye ait ortak avantajlar sayesinde ekonomiyi canlandırmalı amaçladıklarını ifade etti.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Avni Kastrati ise ziyaretinde İzmir'in Kosova için önemli olduğu vurgulandı. Kastrati, iki ülkenin de birbirine güven ilişkisine dayanan bir geçmişi bulunduğunu, bu durumun stratejik ve ekonomik işbirlikleriyle devam etmesi yönünde temennileri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ülkelerine gerçekleştirdiği ihracatın artmasını istediklerini ifade eden Kastrati, "Çünkü halkımız Türk ürünlerini seviyor, beğeniyor. Ülkede 3 ayrı bölgede serbest bölgemiz var, her türlü yatırım avantajlarını karşılıklı değerlendirmek isteriz. Tüm ticari işbirliklerine hazırız. Bu kapsamda en yakın zamanda ülkemize bir ticari heyetle gelmenizi çok isteriz." ifadelerini kullandı.

Malezya heyeti de EİB'yi ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.