İzmir

30 Ağustos Zafer Bayramı

17:55 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla İzmir'in ilçelerinde tören düzenlendi.

Urla'daki törende, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İlçe Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Kaşka, "Dün karşımıza topuyla tüfeğiyle çıkanlar bugün terör örgütlerini kullanarak hain emellerini gerçekleştirmeye çalışmaktalar." dedi.

Bu milletin yedi düvele dün nasıl haddini bildirdiyse bugün de maşalara ve onları tutan hain ellere haddini bildireceğini kaydeden Kaşka, "15 Temmuz bunun en güzel örneğidir. Buradan bu millete hainlik eden bütün alçaklara diyoruz ki örgütlerinizin adına alfabenin hangi harfini alırsanız alın, hangi planı yaparsanız yapın, hangi oyunu oynarsanız oynayın, yaptığınız her alçak plan bu milletin asil göğsünde parçalanıp yok olmaya mahkumdur." ifadelerini kullandı.

Daha sonra tören Yıldıztepe Şehitliği'nde devam etti.

Kaymakam Demiryürek, törenin sonunda kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

- Çeşme

Çeşme'deki tören Kaymakam Mustafa Erkayıran'ın, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Erkayıran, İlçe Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Güney, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk konup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende İlçe Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Güney, 30 Ağustos'un önemini anlatan bir konuşma yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.