İzmir

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

15:31 02 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, 8 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Konya, Van, Aydın, Kırklareli ve Manisa'da hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve esnafın da bulunduğu 16 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Daha önceki operasyonların devamı niteliğinde "Gölbaşı-4" adı verilen operasyonda, FETÖ/PDY'nin Ödemiş yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen 8 kişi, gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, G serisi 1 dolar, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı çok sayıda kitap, 1 ruhsatlı tabanca, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Şüphelilerin, terör örgütüne üye oldukları, örgüte finans desteği sağladıkları ve eleman temin ettikleri öne sürüldü.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1", "Gölbaşı-2" ve ''Gölbaşı-3 operasyonlarında 69 kişi gözaltına alınmıştı.

Aralarında "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu ileri sürülen İlhan Arslan'ın da olduğu 41 zanlı tutuklanmıştı.

Zanlılardan 17'si yurt dışı çıkış yasağı konularak ve adli kontrol şartıyla, 11'i de mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.