İzmir

Şehit emniyet amirinin adı polis merkezinde yaşatılacak

01:20 08 Eylül 2016
Şehit emniyet amirinin adı polis merkezinde yaşatılacak

Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde inşa edilen polis merkezine, geçen nisan ayında Mardin'in Nusaybin ilçesinde 45 yaşında şehit olan Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın adı verildi.

Vali Erol Ayyıldız, hayırseverlerin katkılarıyla Çeşme Belediyesince yaptırılan polis merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Doğan Sakarya ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Ayyıldız, bu merkezde polislerin dünya standartlarının üzerinde hizmet vereceğine inandığını ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da yaklaşık 600 bin lira harcanarak yaptırılan polis merkezinde, şehit Doğan Sakarya'nın adının sonsuza kadar yaşayacağını dile getirdi.

Uzunkaya, bu merkezin adının Çeşme'de akla ilk gelen yerlerden biri olan Alaçatı ile özdeşleşeceğini belirterek, "Merkez amirliği, bugünden itibaren buraya gelecek yerli ve yabancı turistlere güvenlikle ilgili çok daha kaliteli, çok daha üst düzeyde hizmet verecektir." dedi.

Törende, şehit Doğan Sakarya'nın 3 çocuğundan Mehmet Ali Sakarya'ya, polis merkezi binasının fotoğrafı takdim edildi.

Uzunkaya, Sakarya'ya fotoğrafı verirken, "Şehidimizin oğlu, 'Babamın bayrağını yere düşürmeden alıp devam ettireceğim. Bu bayrağı elime tutuşturmak için bana ne tür desteğiniz olacaksa istiyorum' dedi. Bu yiğit delikanlı, inşallah Türk polis teşkilatı saflarında nice kahramanlık destanları yazacak kadroların içerisine katılmış olacak. Bu vesileyle bu yavrumuza da başarılar diliyorum." diye konuştu.

Karaburun Müftüsü İbrahim Şentürk'ün dua ettirmesinin ardından protokol üyeleri ve hayırseverler tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Emniyet Amiri Doğan Sakarya, 7 Nisan'da Nusaybin'de güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sırasında şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.