İzmir

Ağrı'daki terör saldırısı

15:19 17 Eylül 2016
Ağrı'daki terör saldırısı

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenazesi, Akhisar'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Şehit Tezcan'ın cenazesi gece getirildiği Akhisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak, önce helallik istenmek üzere babaevine, ardından da Yeni Gülruh Camisi'ne götürüldü.

Cenaze töreni için Akhisar'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ da camide ailenin acısını paylaştı.

Akhisar Müftüsü Yusuf Eviş'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konuldu.

Anne Arefe ve baba Himmet Tezcan ile yakınları, törende şehidin tabutuna sarılarak ağladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehidin babası Himmet Tezcan'ın koluna girerek teselli ederken, kadın subaylar da şehidin annesini teskin etmeye çalıştı.

Şehit Ahmet Tezcan'ın cenazesi daha sonra Akhisar Şehitliği'ne götürüldü.

Bakan Akdağ ve şehidin ailesi aynı arabayla şehitliğe geldi.

Burada yapılan törenin ardından şehidin cenazesi dualarla toprağa verildi.

Cenaze törenine, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce 15 Eylül'de düzenlenen saldırıda 7 korucu, 2 asker ve 1 emekli köy korucusu şehit olmuş, 3 asker ve 2 vatandaş yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.