İzmir

FETÖ soruşturmasının savcılarına hakaret davası

16:53 20 Eylül 2016
FETÖ soruşturmasının savcılarına hakaret davası

FETÖ soruşturmasında tutuklanan müvekkilleri için yaptıkları tahliye talebinin reddi yönünde görüş bildiren İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato ve Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir'e hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan avukatlar Ali Aksoy ve Levent Kaya'nın yargılanmasına başlanıldı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Aksoy ile hakkında yakalama kararı bulunan firari durumdaki Kaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, duruşma esnasında İzmir 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan gelen, Aksoy'un duruşmaya gelmemek için olay çıkarttığına ilişkin tutanağı okudu.

Aksoy'un sonraki duruşmada hazır edilmesine karar veren mahkeme heyeti, Kaya hakkında ise bu davaya ilişkin de yakalama kararı çıkartarak duruşmayı erteledi.

Avukatlar Aksoy ve Kaya'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan müvekkillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesinin ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato ve Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir'e hakaret ettiği iddia edilmişti.

Olayla ilgili Aksoy ve Kaya hakkında, "Kamu görevinden dolayı hakaret” ve "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.