İzmir

Polisin ölümüne sebep olan sürücünün yargılanması

13:01 21 Eylül 2016
Polisin ölümüne sebep olan sürücünün yargılanması

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, trafik akışını düzenleyen polis memuruna çarparak ölümüne yol açan motosiklet sürücüsünün yargılanmasına devam edildi.

İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Burak D, tarafların avukatları ile hayatı kaybeden polisin eşi Özlem Emir, babası İbrahim Emir hazır bulundu.

Sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, müvekkilinin lise arkadaşı olan bir kişinin olaya tesadüfen şahitlik ettiğini ve tanık olarak dinlenmesini istediklerini, ayrıca kaza anından önceki ve sonraki MOBESE kayıtlarının temin edilmesini talep etti.

Olayda bilinçli taksirin olmadığını savunan Mansuroğlu, tutuklu kaldığı süre ve infaz yasasındaki değişiklikler göz önünde bulundurularak müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Şehit polisin ailesinin avukatı Mustafa Nevhan Akyıldız ise kasıtlı bir suçun işlendiğini ileri sürerek, sanığın tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanığın lise arkadaşının da tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bayraklı ilçesinde trafik akışını düzenleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Sabri Emir'e (32), güvenlik şeridinde ilerleyen Burak D'nin (23) kullandığı 35 DC 2039 plakalı motosiklet çarpmış, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Emir kurtarılamamıştı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nesli Sumru Tunç Emeklioğlu, sanık Burak D. hakkında "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.