İzmir

Suriyeli ve Türk çocuklara "umut" oluyorlar

12:26 25 Eylül 2016
Suriyeli ve Türk çocuklara "umut" oluyorlar

EŞBER AYAYDIN - İzmirli bir çiftin öncülüğünde hayırseverlerin oluşturduğu ve kendilerine "Umut Sende İzmir" ismini veren grup, ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli ailelere ve çocuklarına "umut" oluyor.

Birkaç hayırseverin girişimiyle 1 yıl önce başlayan ve gönüllü insanların katılımıyla etkinliklerini arttıran "Umut Sende İzmir" grubu, ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımı ulaştırıyor. Temel ihtiyaç yardımlarının yanı sıra çocukları da unutmayan grup, düzenledikleri etkinlikle palyaço gösterisi ve at binme gibi aktivitelerle onların güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

Hayırseverlerle Suriyeli ve Türk aileleri bir araya getiren etkinlik düzenleyen grup, çocukların ve ailelerinin unutamayacakları bir gün yaşattı.

"Umut Sende İzmir" grubu kurucularından Arzu Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Uğur Ünsal ile ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli ailelere çeşitli yardımlar yaptıklarını, sosyal medya üzerinden insanların bunu duymasıyla birlikte onların da bu işe dahil olduğunu anlattı.

İzmir'in çeşitli semtlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarına grup üyesi hayırseverlerin destekte bulunduğunu dile getiren Ünsal, "Elimizdeki imkanlar dahilinde ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

- İlk kez ata bindiler

Düzenledikleri etkinlikte, Suriyeli ve Türk çocukların birlikte oyunlar oynadığını, palyaço eşliğinde eğlendiğini, hayatlarında ilk kez ata bindiğini ifade eden Arzu Ünsal, "Onların yüzlerindeki sıcaklığı gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Çocuklarımız atlara bindi pamuk şekerlerini, çikolatalarını yediler, gayet mutlular. Hepsi kaynaştı. Çocukların güzünde parlaklık var ama inanın annelerin gözünde daha büyük bir parlaklık var. Çocuğa bir şeyler veriyorsunuz o seviniyor ya inanın annesi iki kat daha çok seviniyor. Çocukların hepsi çok mutlu inşallah hayat boyunca daha çok mutlu olurlar." diye konuştu.

- Suriyeli Ömer'in mutluluğu

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 8 yaşındaki Ömer Tebani, Türkçe'yi İzmir'de öğrendiğini, Türk arkadaşlarıyla birlikte oyunlar oynadıklarını ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Çok eğlendiğini anlatan Tebani, "Çok güzel vakit geçirdik. Ata bindim, çok mutlu oldum." dedi.

7 yaşındaki Gizem Özkan ise çok güzel vakit geçirdiğini ifade ederek, ilk kez ata bindiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Etkinliğe 3 çocuğuyla katılan Burcu Özkan, çocuklarının çok güzel vakit geçirdiğini ve onları eğlenirken görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Çocuklarının uzun zamandır bu tür etkinliklere katılmak istediğini ifade eden Özkan, "Geldikleri için çok sevindiler mutlu oldular. 'Anne ilk defa ata biniyoruz, çok mutluyuz' diye söylediler. Ben de buraya geldiğim için onları mutlu gördüğüm için çok sevindim. Sağ olsun Arzu ablanın desteğiyle oldu. Gerçekten bugün çok eğlendik." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.