İzmir

İzmir'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

19:32 25 Eylül 2016
İzmir'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

İzmir'de, bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

Süslü kıyafetlerini giyip, balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Konak Meydanı'nda toplandı.

Bisikletlerine "Bin bisiklete git her yere" yazılı pankart asan ve meydanda müzik eşliğinde dans eden kadınlara, bisikletli erkekler de destek verdi.

Vatandaşların ilgiyle izlediği etkinliği organize edenlerden Sema Gür, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve daha çok kadının dilediği kıyafetle bisiklete binebilmesi amacıyla, 2013'ten beri etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Katılımcı sayısının her yıl arttığını ifade eden Gür, bunun bir farkındalık turu olduğunu, İzmir'den başlayan etkinliğin diğer illere de yayıldığını belirtti.

Erkeklerin de kendilerine destek olmak için şık kıyafetleriyle tura katıldığını bildiren Gür, şöyle konuştu:

"Amaçlarımızdan biri de Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne dikkati çekmek. Bu tur için ana yollar kapatıldı. Polise de teşekkür ediyoruz. Onların desteğini aldık. Ayrıca 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun marka patent haklarını aldım. Bu ismin ticarileşmesini, siyasileşmesini istemedim. Amacımız sadece bisiklet ve kadın olsun diye korumak istedim. Bisiklet ulaşım aracı olabilsin istiyoruz."

Etkinliğe 9 yaşındaki kızıyla katılan Gülçin Özdemir de bisikletin insanları, özellikle de kadınları daha özgür kıldığını, bu nedenle tura katıldığını dile getirdi.

Gülçin Özdemir'in kızı Duru Özdemir de bir yıldır bisiklet kullandığını ve bunu sevdiğini söyledi.

Daha sonra bisikletli polislerin eskortluğunda tur başladı. Konak ile Cumhuriyet meydanları arasındaki yolun gidiş istikameti, tur nedeniyle bir süre motorlu taşıt trafiğine kapatıldı. Karşı yönde ilerleyen araçlar, klakson çalarak bisikletlilere destek verdi.

Bazı kadınların evcil hayvanlarını bisikletin sepetine koyarak katıldığı turun sonunda, müzik eşliğinde dans edildi. Katılımcılar, meydanda bisikletleriyle kalp şekli oluşturdu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.