İzmir

İzmir'de 21 yıl önce öldürülen kadının cesedinin bulunması

19:42 25 Eylül 2016
İzmir'de 21 yıl önce öldürülen kadının cesedinin bulunması

İzmir'de, 21 yıl önce öldürülen kadının ailesinin evlerinde polis tarafından yapılan aramanın görüntüsü basınla paylaştı.

Bayraklı ilçesinde, 1995 yılında eşinden boşanan 1 çocuk annesi 23 yaşındaki Aynur T'yi öldüren, evin bahçesine gömüp ardından da kemiklerini kolide saklayan aile yakınlarıyla ilgili polisin, ailenin o yıldan bu yana oturduğu evlerde yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, ailenin Menemen'deki evine gelen polislerin, 21 yıl önce öldürülen Aynur T'nin kemiklerinin kilerdeki bir kutunun içinde bulunduğu an yer alıyor. Ayrıca olay yeri inceleme ekiplerinin Bayraklı ilçesindeki daha önce Aynur T'nin cesedinin gömüldüğü iddia edilen evin bahçesinde iş makinesiyle kazı çalışması yaptığı görülüyor.

Öte yandan, el konan kemikler DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, BİMER'e 5 ay önce yapılan "Aynur T'nin öldürülmüş olabileceği ve ailesinin bu durumu gizleyebileceği" yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatmış, Aynur T'nin babası F.T. (75) ile annesi M.T'nin (66) İzmir'in Menemen ilçesindeki evine giden ekipler, evi terk eden kızlarından bugüne kadar haber alamadıkları, hakkında kayıp başvurusunda bulunmadıkları yönünde çelişkili ifadeleri üzerine mahkemeden evde arama yapmak için karar çıkarmıştı. Evde yapılan aramada, kilerde karton bir kutunun içindeki poşette, insana ait kemik parçaları ele geçirilmiş, kemik parçalarının bulunması sonrası M.T'nin ağlamaya başlaması üzerine polis, anne ve babayı gözaltına almıştı. Cinayet Büro Amirliğine getirilen anne M.T, 21 yıl önce 23 yaşındayken kızını dayısı İ.H.A'nın boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Dayı İ.H.A, anne M.T. ve baba F.T. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı.⁠⁠⁠⁠

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.