Ä°zmir

ÖVDER İzmir Şube Başkanı Yüce:

11:37 26 Eylül 2016
ÖVDER Ä°zmir Åžube BaÅŸkanı Yüce:

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) proje okullarında görev yapan öğretmenleri başka okullara gitmeye zorladığını, bunun sadece öğretmenlerin değil, öğrencilerin ve velilerin de tepkisini çektiğini öne sürdü.

Bornova Anadolu Lisesinde toplanan Eğitim-Sen 4 No'lu Şube ve ÖVDER üyeleri ile bir grup öğrenci velisi adına açıklama yapan Yüce, MEB'in eğitimin her alanını, siyasi anlayışına göre yeniden yapılandırdığını savundu.

Yüce, bakanlığın öğrencilerin yüksek puanlarla yerleştikleri ve başarı oranı yüksek olan bazı okulları "proje okulu" adı altında yeniden yapılandırdığını belirterek, "Proje okullarında 4 ve 8 yıl çalışan öğretmenler norm fazlası gösterilerek, gönderilen yazıyla öğretmenlerden başka okulları tercih etmesi isteniyor. Aksi taktirde Bakanlığın resen atama yapacağı belirtiliyor. Bakanlığın bu uygulaması, Bornova Anadolu Lisesinde çalışan 84 öğretmeni etkilemektedir. Aynı uygulamadan İzmir Fen Lisesi ve Cihat Kora Anadolu Lisesinde çalışan öğretmenlerin büyük bir bölümü de etkilenecektir. MEB'in proje okullarında görev yapan öğretmenleri başka okullara gitmeye zorlaması sadece öğretmenlerin değil, öğrencilerin ve velilerin de tepkisini çekmektedir." ifadelerini kullandı.

Yönetmeliğin başarı değil, kadrolaşma ön planda tutularak kurgulandığı iddiasında bulunan Yüce, 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğine ilişkin yürütmesinin durdurulması ve iptali için davalar açıldığını da belirtti.

Öte yandan, öğretmenlerinin başka okullarda görevlendirilmesini istemeyen bir grup İzmir Fen Lisesi öğrencisi, okul bahçesinde bir süre oturma eylemi yaptı.


YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.