İzmir

Preveze Deniz Zaferi'nin 478. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

12:59 27 Eylül 2016
Preveze Deniz Zaferi'nin 478. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG Beykoz korveti, halkın ziyaretine açıldı.

Alsancak Limanı'nda demirli halde bulunan TCG Beykoz korvetini, ağırlıklı olarak öğrencilerin oluşturduğu ziyaretçiler gezme imkanı buldu.

Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Ekim Ayyıldız tarafından karşılanan ziyaretçiler, korveti yakından görme imkanı bulup inceledi. Korvetin köprü bölümüne çıkan ziyaretçilere geminin faaliyetleri ve seyrüsefer cihazları hakkında bilgi verildi, hazırlanan video gösterisi izletildi, balon hediye edildi.

Geziye katılan 4'üncü sınıf öğrencisi Kar Yılgın, savaş gemisini gezmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "Geminin içerisini çok sevdim, buradaki ağabeyler bize her yeri anlattılar. Ben de büyüyünce kaptan olmak istiyorum." dedi.

11'inci sınıf öğrencisi Özgür Arasan da Preveze Deniz Zaferi'nin kazanılmasından dolayı mutlu olduğunu aktararak, gemide en çok ilgisini çeken bölümün kaptan köşkü ve silahlar olduğunu söyledi.

11'inci sınıf öğrencisi Cenk Yusuf Ballı ise okul arkadaşlarıyla geziye katılabildiği için mutlu olduğunu belirterek, "Geminin her tarafını sevdim ama gemici olmak istemem. Ailenden uzak kalıyorsun. Ben annem olmadan duramam. O yüzden sağlıkçı olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

- Şehit ailelerine yemek ikram edildi

Etkinlik kapsamında gemiye davet edilen bazı şehit yakınlarına da yemek ikram edildi.

Şehit yakını Sabahattin Kartar, askerlerin kendilerini çok iyi karşıladığını ve onları gördüğü zaman duygulandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta askerlik yaptım, şehit olmadım. Oğlum şehit oldu, gurur duyuyorum. 17 yıldır askeriyenin içerisindeyim, sağ olsunlar. Devletimize milletimize Allah zeval vermesin. Gemiye geldik çok sevinçliyiz. Allah böyle nice gemiler nasip etsin."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.