İzmir

İzmir Tarım Grubu Başkanı Eskiyörük:

13:48 27 Eylül 2016
İzmir Tarım Grubu Başkanı Eskiyörük:

İzmir Tarım Grubu Başkanı ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir'de süt ve süt ürünleri sanayinin planlı biçimde geliştirilmesi üzerinde çalışılması gerektiğini bildirdi.

Eskiyörük, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in "Milli Tarım Projesi" ile ilgili açıklamasında, Türkiye'de 22 ilin Hayvan Yetiştiriciliği Bölgesi olarak ilan edeceklerini ve yem bitkilerine çok ciddi destek vereceklerini ifade etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmir’in, Türkiye'nin en çok süt üreten bölgesi olmasının yanı sıra verimlilik ve kalite konusunda da Avrupa standartlarına ulaştığını kaydeden Eskiyörük, "Sayın Bakan'ın açıklamasına göre, yeni dönemde Türkiye, Yetiştirici Bölgesi, Besi Bölgesi, Süt ve Sanayi Bölgesi gibi üç bölgeden oluşacak. İzmir, Türkiye'de üretilen sütün yüzde 10'unu karşılaması, soğuk zincirde yüzde 80 seviyesinde olması ve süt konusunda Türkiye'nin en büyük sanayicilerini bünyesinde barındırmasıyla süt hayvancılığı açısından büyük potansiyele sahiptir. Bu özellikler doğrultusunda Süt ve Sanayi Bölgesi konumuyla değerlendirilmeye alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Eskiyörük, İzmir'in bu sektördeki üstünlüğüne dikkati çekerek, şunları aktardı:

"Üretim gücünün dışında çok önemli bir süt sanayi mevcut durumda. İşte bundan sonrası için stratejik yönden üzerinde çalışmamız gereken husus, bu bölgede süt ve süt ürünleri sanayinin planlı biçimde geliştirilmesi olmalı. Artık süt sektöründe katma değerli üretim ve sanayi ön plana çıkarmalıyız. Biz üretici temsilcileri olarak yeni dönemde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.