İzmir

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesi

12:33 28 Eylül 2016
Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu revize etmesine bağlı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesinin notunu da düşürdüğünü, kurumun kendi notunun ise aynı kaldığını ifade etti. Kocaoğlu, not düşüşünün çok önemli olmadığını, bunu bir uyarı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odasının Polonya'daki inceleme gezisine katılan Kocaoğlu, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Moody's'in İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri ile TOKİ'nin kredi notunu ülke görünümüne bağlı olarak düşürdüğünü ifade eden Kocaoğlu, "Terör ve Suriye olaylarından dolayı notumuzun düşmesi söz konusu. Hazineye verilen nota bağlı olan notumuzun düşmesi söz konusu. Bize iki not veriyorlar. Bir, Hazinenin notu neyse bizim notumuz o. Hazine'nin notu düşerse bizim de otomatik olarak düşüyor. İstanbul, İzmir belediyeleri ve TOKİ'nin kendi yapılarıyla ilgili, kurumla ilgili notlarında bir düşüş yok. Bizim AAA notumuzda bir düşüş yok." dedi.

Kredi notunun revize edilmesinin çok önemli bir konu olmadığını, bunun bir uyarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, notun revize edilmesine olan tepkilerin haklı olduğunu dile getirdi.

Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu not düşüşünün herhangi bir etkisi olmaz, bir uyarı olarak değerlendirmek lazım. Bu notun düşmesi belli ekonomik tedbirlerin alınması finans politikasının gözden geçirilmesiyle ilgilidir. Ülke hazinesi 6 ayda bunu toparlar. Bu karara karşı ister istemez siyasi çıkışlar işin doğasında var, doğaldır.

Hem Sayın Cumhurbaşkanı'mız hem Başbakan'ımız hem de ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı ve bakanların çıkış yapması doğaldır. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye ekonomisi krizlere son derece dirençli bir ekonomidir. Siyasilerin de altını çizdiği konu odur. Kredi notunu düşürseniz de ekonomimiz güçlü, biz bunu göğüsleriz anlamındadır. Bize operasyon yapıldı, 397 yıl yargılandık, herkes içeri girdi, çıktı, ne yatırımlar durdu, ne işleyiş durdu, ne de kredilerimiz durdu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.