İzmir

Dil Bayramı

12:44 28 Eylül 2016
Dil Bayramı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Diline sahip çıkan milletlerin, kendilerine özgü kültürleri, yazılı ve sözlü tarihleri olabilir." dedi.

Delican, Dil Bayramı nedeniyle bir yayımladığı mesajında, Türkçe'nin dünyanın en köklü ve zengin dillerinden biri olduğunu, bir milletin kullandığı dilin o milletin tarihini ve medeniyetini yansıtttığını belirtti.

Vatan, dil, bayrak, gibi unsurlarını bir puzzle gibi birbirini tamamlamasını sağlayan milletlerin ve devletlerin önünün daima açık olduğunu bildiren Delican, şunları kaydetti:

"Türkçemiz, bizi her noktada besleyen, beslendiğimiz bir değerimizdir. Onu korumak, geleceğimizi güvence altına almak anlamını taşır. Milletimizin ve vatanımızın birliği, dirliği, bütünlüğünü korumak anlamını taşır. Diline sahip çıkan milletlerin, kendilerine özgü kültürleri, yazılı ve sözlü tarihleri olabilir. Edebiyattan sanata, tüm bilim dallarının gelişmesinin önünü açar. Başta milli ruh ve birlikteliğimizin sürekliliği sonra da gelişmiş bir medeniyete sahip olmanın temel koşullarındandır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.