İzmir

Hastanede "sanat" var

18:43 30 Eylül 2016
Hastanede "sanat" var

Çeşme Devlet Hastanesinde çocuk polikliniğinin ardından atık ünitesi de sanatçılar tarafından renklendirildi.

Çeşme Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar, çocuk polikliniğinin duvarlarını çeşitli çizimlerle renklendirdiklerini sanatla sağlığı bütünleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Grafik Sanatçısı Deniz Deviren, ressam Gül İffet Acar ve ressam Tülin Kaynak ile hastanede sanat çalışmasına başladıklarını kaydeden Yaşar, sanatla kucaklaşmayı sürdüreceklerini, sanat galerileri ile ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Hastanede kasvetli bir havanın hakim olmaması için çalıştıklarını belirten Yaşar, "Hastalarımızın zaten morali bozuk,'biz hastalarımızı ne kadar rahat ettirebiliriz' düşüncesindeydik. Sanatla el ele vererek bunu sağladığımıza inanıyorum." diye konuştu.

Hastane duvarlarını eserleriyle süsleyen grafik sanatçılarından Deviren de hastane korkusunu yenmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Özellikle çocukları daha sıcak ve sevimli bir ortamda karşılamak istediklerine dikkati çeken Deviren, şöyle konuştu:

"Atık deposunun duvarlarına çizdiğim desenleri karikatürize figürler ile konuşturarak esprili bir görsel anlatım ile mesaj vermeye çalıştım. Burada da grafik tasarımın önemi ortaya çıkmış oluyor. Ayrıca hastane kantin bölümüne, kitap okumayı özendirecek mesajlar veren grafik desenler çizmeyi tasarlıyorum. Ayrıca hastanenin otopark bölümündeki toplam 350 metrelik duvarı da uygun sponsor bulunması halinde Çeşme ilçesine uygun desenlerle resimleyerek güzelleştirmeyi hedefliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.