İzmir

15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına burs

10:56 04 Ekim 2016
15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına burs

Nevvar Salih İşgören Vakfı, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına da eğitim bursu vereceğini duyurdu.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl yüksek öğretimin yanı sıra ilk ve orta öğretimde toplam 435 öğrenciye burs verdilklerini, yeni eğitim yılı için de burs başvurularının başladığını bildirdi.

Burs talebinde bulunan öğrencilerin www.nevvarsalihisgorenvakfı.org.tr adresinde yayınlanan formu doldurmaları gerektiğini belirten Urgun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Hedefimiz geçen yıldan daha fazla ihtiyaç sahibi öğrenciye burs vermek. Vakfımız ayrıca Mehmetçik Vakfı aracılığı ile şehit askerlerin yakınlarının yanı sıra İzmir Valiliği ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına da eğitim bursu verecek."

Geçtiğimiz yıllarda üniversiteler, emniyet müdürlüğü, denetimlik serbestlik müdürlükleri ve birçok resmi kurumla protokol yaparak ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren vaktfın bu senede resmi kurumlarla protokol yaparak burs vereceğini ifade eden Urgun, "Hayırseverlerimizinden aldığımız bayrağı daha ileri taşımak için elimizden geleni çabayı harcıyoruz. Geçen yıl 435 öğrenciye verdiğimiz bursun yanı sıra, Ramazan Bayramında 2 bin, Kurban Bayramında 2 bin 250 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa giyim yardımı yaptık. Yardımların doğru noktalara ulaşması konusunda resmi kurumlarla işbirliği yaparken, bize büyük destek veren İzmir Valimiz Sayın Erol Ayıldız'a da çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.