İzmir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

14:44 06 Ekim 2016
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

CHP İzmir Konak ilçe teşkilatı üyeleri, din görevlilerine ve öğretmenlere Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı Nutuk'u gönderdi.

Partinin Konak ilçe başkanı Şakir Başak, yaptığı yazılı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladıklarını belirterek, cumhuriyetin kuruluşunda emeği olan Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve o gün onunla beraber bu cumhuriyetin temellerini atmak için yanında duran din adamlarını rahmetle andıklarını belirtti.

Başak, bugün minarelerden ezan okunmasını, camilerde cemaat oluşmasını o dönem verilen mücadeleye bağlayarak, "Özgürce namaz kılınıyorsa bu mücadeleyi veren insanları anmak ve o mücadelenin ruhunu ortaya koyabilmek için özellikle din görevlilerimize önemli görevler düşmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 85 bin caminin, 117 bin 400 din adamının bulunduğuna dikkati çeken Başak, şöyle devam etti:

"Bu kadar yozlaşmanın, ayrışmanın, hırsızlığın, yolsuzluğun, fuhuşun, uyuşturucunun, terörün ve işlenen cinayetlerin zirve yaptığı bir dönemde din adamlarının toplumun geldiği bu duruma derinlemesine sorgulayarak irdeleyerek ve yargılayarak bakması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü din adamlığı bir meslek değil, peygamber makamının temsilciliğidir. Dolayısıyla özgür ve bağımsız bir iradeyle tüm bu sorunları ortaya koymaları gerekmektedir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yıl ki temasının 'Cami ve Kitap' olduğunu biliyoruz. Bu sebeple belgelerle Cumhuriyetin tarihini oluşturan Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' kitabını sizlere armağan ediyoruz. "

Eğitimcilere de "Nutuk" gönderdiklerini aktaran Başak, "Toplumun ve özellikle eğitimcilerin silkelenme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinde yeniden yapılanmamız gerekiyor. Bu konu da CHP olarak sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu, sorunlarınızı takip ettiğimizi hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.