İzmir

Yeni Orta Vadeli Program

15:07 06 Ekim 2016
Yeni Orta Vadeli Program

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yeni Orta Vadeli Program'daki öngörülerin sektöre umut verdiğini belirterek, “Ülkemize döviz kazandıran sektör olarak desteklerin kapsamının genişletilmesini, bölgeler arasında ayrım yapılmamasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

İşler, yazılı açıklamasında, yeni Orta Vadeli Program'ı olumlu bulduklarını, bu programda turizm sektörünü doğrudan ilgilendiren öngörülerin ümit vadettiğini bildirdi.

Teşviklerin yanında turizmin çeşitlendirilmesi, altyapının oluşturulması ya da güçlendirilmesinin öteden beri savundukları konular olduğuna dikkati çeken İşler, şunları kaydetti:

"Orta Vadeli Program'da, hedef pazarlarda etkin bir tanıtım ve pazarlama stratejisinin yürütüleceği belirtiliyor. Ülkemizin dış ülkelerde tanıtımı çok önemli. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Turizm desteklerinin tüm bölgeler için geçerli olması gerekiyor. Ülkemize döviz kazandıran sektör olarak desteklerin kapsamının genişletilmesini, bölgeler arasında ayrım yapılmamasını talep ediyoruz. Önceki programlarda İzmir'in ve Ege'nin destek dışı bırakılmasının eksiklik olduğunu belirtmiştik. Antalya ve Muğla'ya sağlanan destekler İzmir ve Egeli turizmcilere de sağlanmalı. Örneğin, A sınıfı acentelere verilen 6 bin dolarlık uçak desteğinden İzmir'e yapılan tarifesiz seferler yanında tarifeli seferler de yararlandırılmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.