İzmir

Dikili Devlet Hastanesi "engelli dostu" oldu

11:15 09 Ekim 2016
Dikili Devlet Hastanesi "engelli dostu" oldu

Dikili Devlet Hastanesi, engellilere yönelik yaptığı düzenlemelerle "engelli dostu hastane" olarak 2 yıldızlı Kırmızı Bayrak asma hakkını kazandı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dikili Devlet Hastanesi yönetimi, Türkiye'de ve İzmir'de ilk olarak başlatılan "Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak" Projesi kapsamında hastanede engellilere yönelik düzenlemeler yaptı.

Düzenlemelerle "engelli dostu hastane" haline gelen Dikili Devlet Hastanesi,2 yıldızlı "Kırmızı Bayrak" asma hakkını kazandı.

Dikili Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen Kırmızı Bayrak teslim törenine, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ile diğer hastanelerin yöneticileri, engelli vatandaşlar ve hastane çalışanları katıldı.

Erbaycu, törende yaptığı konuşmada, "Dikili Devlet Hastanesi 18 Kuzey Kamu Hastanesi arasında ilk 2 yıldızlı Kırmızı Bayrak asma hakkını kazanarak bize bunun hem yapılabileceğini gösterdiler hem de diğer hastanelerimize örnek oldular. İlk olmak her zaman daha iyidir, örnek olmak daha da iyidir. İnsanın ufkunu açar ve başka ilkleri yaşatmaya vesile olur." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bayrak teslim töreni yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.