İzmir

12. Ödemiş Süs Bitkileri Sergisi'ne doğru

16:49 12 Ekim 2016
12. Ödemiş Süs Bitkileri Sergisi'ne doğru

12. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi 20-23 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Cabbar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce 17 kişinin katılımıyla düzenlediği serginin, zamanla üreticilerin kendisini ifade ettiği bir platforma dönüştüğünü kaydetti.

Bu yılki fuara 115 firmanın katılacağını belirten Cabbar, şöyle konuştu:

"Önümüzde biraz daha zaman var bu sayının artacağını umuyoruz. Biz Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği olarak ticaret fuarı yapmıyoruz. Amacımız üretici arkadaşlarımızın kendisini ifade edebilmeleridir. Şu an mevcut 140 standımız var. Talep olduğu takdirde artırabiliriz. Bizim hedefimiz nihai üreticiler, bu üreticilere ürünleri gelin yerinde görün diyoruz. Havzamızda gecede 100'e yakın kamyonla süs bitkisi ve meyve fidanı çıkışı yapılıyor. Bu fuar aynı zamanda Türkiye'deki esnafları buluşturuyor. 20 Ekim akşamı sergimize Mustafa Ceceli konseriyle ayrı bir hava katacağız. Ödemiş Belediyesine bu anlamda teşekkür ediyoruz."

Cabbar, geçtiğimiz günlerde Ödemiş Süs Kooperatifi'ndeki genel kurulda başkanlık görevlilerin kendilerine müjde verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz daha önce üreticiler olarak bir daire kurulmasını istemiştik. Bununla ilgili veri tabanı oluşturulduğu ve önümüzdeki yıl yansımasının olacağı belirtildi. Bunun dışında Ödemiş Kaymakamlığının önderliğinde bizim İZKA'ya bir proje sunumuz olmuştu. Bu 4 milyonluk bir proje, imzalar atıldı. Projede ihale aşamasına geldik. Bu projemizi destekleyen eski İzmir Valisi Mustafa Toprak, yeni valimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.