İzmir

Başbakan Yıldırım, İzmir'de

18:00 14 Ekim 2016
Başbakan Yıldırım, İzmir'de

Başbakan Binali Yıldırım, Ödemişlilere seslenirken, "Türkiye alçak ve haince bir darbe girişimi yaşandı. Bu girişim karşısında Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de Ödemiş’te de bayrağımıza sahip çıktınız, al yıldızlı bayrağımızı yere düşürmediniz, darbecilere darbe vurdunuz. Türkiye'nin yolunu, önünü açtınız." dedi.

Yıldırım, Ödemiş ilçesinde, İzmir'de 780 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 175 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Toplu açılış töreni öncesi "Milli Tarım Projesi"ni açıkladıklarını hatırlatan Yıldırım, Türkiye'deki tarım alanlarını 941 havzaya ayırdıklarını, hangi ürünün nerede üretileceğini belirlediklerini belirtti.

Yıldırım, açıkladıkları Milli Tarım Projesi'nin tarımda ezberleri bozacağını belirterek, "Tarımda iki önemli maliyet var; biri gübre, diğeri mazot. Bundan sonra tarım desteklerini 2017’den itibaren yılda 2 kez ödeme yapacağız. Birinci ödeme, ürün ekerken yani nisan ve mayısta. İkinci ödeme ise hasatta yani eylül ve ekim aylarında. Böylece emeğinizin karşılığını zayi olmadan alacaksınız. Gübrede yüzde 23 indirim yaptık, mazotta da yarısını siz karşılayacaksınız yarısını biz, böylece ekilmeyen yer kalmasın hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Ödemiş'teki toplu açılış töreninde 780 milyon liralık bedelle yapılan 175 projenin toplu açılışını yapacaklarını dile getiren Yıldırım, projelerin İzmir’e ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye alçak ve haince bir darbe girişimini yaşadı. Bu girişim karşısında Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de Ödemiş’te de bayrağımıza sahip çıktınız, al yıldızlı bayrağımızı yere düşürmediniz, darbecilere darbe vurdunuz. Türkiye'nin yolunu, önünü açtınız. Durmayacağız, yorulmayacağız, yola devam edeceğiz. 15 Temmuz'da darbeyi sona erdirdiniz ama durmadınız, 27 gün boyunca işinizde gücünüzde akşam da demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmadınız, Allah sizden razı olsun. İzmir, çok büyük bir iş yaptı. İzmir, darbecilere hakettikleri dersi en iyi şekilde verdi."

Yıldırım, İzmir ve Türkiye için üretmeye, çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, 14 yılda İzmir'e 40 milyar lira yatırım yaptıklarını, konut, derslik, sağlık, ulaşım, baraj ve sulama tesislerini İzmirlilerin hizmetine sunduklarını söyledi.

İzmir'de devam eden proje yatırımlarına değinen Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolunu 2018'de, Ankara-İzmir hızlı trenini de 2019'da açmayı hedeflediklerini, böylece İzmir'den yola çıkan birinin 12 saatte İstanbul ve Ankara'ya gidip tekrar dönebileceğini kaydetti.

(Sürecek)


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.