İzmir

"İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımında sınıfta kaldı"

15:12 17 Ekim 2016
"İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımında sınıfta kaldı"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin deniz ulaşımında "sınıfta kaldığını" savunarak, "Satın alınan son teknoloji gemilerden yeteri kadar verim alınamadı. O kadar gemi süs olsun diye mi alındı?" ifadelerini kullandı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesinin satın aldığı 15 yolcu gemisi ve 3 feribotun 550 milyon liraya mal olduğunu belirtti.

Deniz ulaşımına yapılan bu dev yatırıma karşın kentteki trafik sıkışıklığının sürdüğünü kaydeden Doğan, "İzmir halkının her sabah yollarda çileden çıktığına şahit oluyoruz. Demek ki yapılan yatırımlar tek başına yeterli gelmiyor. Bu yatırımın İzmir ulaşımına katkısının sınırlı seviyede kaldığını görülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Doğan, İZDENİZ AŞ tarafından yayınlanan resmi yolcu rakamları ve genişleyen körfez filosuna karşın belediyenin her ay zarar etmeyi sürdürdüğünü ve işletme giderlerini dahi karşılayamadığını savundu.

Belediyenin ulaşım alanında iyi yönetilmediğini öne süren Doğan, şunları kaydetti:

"Körfez taşımacılığı politikasının gözden geçirilmesi gerekiyor. Denizde taşınan yolcu sayısına baktığımızda, rakamlar da bizi haklı çıkarıyor. Demek ki deniz ulaşımında yapılan devrim, onca yatırım havada kalmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımında sınıfta kalmıştır. O halde şapkayı önüne koyup düşünme vakti gelmiştir. Satın alınan son teknoloji gemilerden yeteri kadar verim alınamadı ve kötü yönetim anlayışı nedeniyle körfez filosu etkin kullanılamadı. O kadar gemi süs olsun diye mi alındı?"

Deniz ulaşımından faydalanan yolcu oranının yüzde 9 olduğunu belirten Doğan, vapurda 6 ay yüzde 50 indirim yapılmasını önerdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.