İzmir

Memur-Sen İzmir'den "15 Temmuz" ruhuyla kan bağışı

15:53 17 Ekim 2016
Memur-Sen İzmir'den "15 Temmuz" ruhuyla kan bağışı

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'nin, Kızılay ile ortak yürüttüğü çalışmada 30 ilçede üyelerinin katılımıyla kan bağışında bulunacağı bildirildi.

Memur-sen İzmir İl Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre kentte yaklaşık 40 bin üyesi bulunan sendika, Kızılay ile yürüttüğü ortak çalışma kapsamında İzmir'in 30 ilçesinde kan bağışı organizasyonu düzenleyecek.

"15 Temmuz ruhuyla Kızılay'a kan veriyoruz, Türkiye'ye can oluyoruz" sloganıyla düzenlenecek kampanya, İzmir'in Bornova ilçesinden başlayacak ve 4 Kasım'da Gaziemir'de sona erecek.

Kızılay tarafından ilçelerde önceden belirlenen noktalarda kurulacak kan alma birimlerinde bağışta bulunacak Memur-Sen üyeleri, 2 hafta sürecek kampanya süresi boyunca kan bağışının hayati önemine dikkat çekecek, en az 2 bin 500 ünite kan bağışı toplamaya çalışacak. Üyeler, tüm ilçelerde sabah 10 ile akşam 6 saatlerinde bağışta bulunabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Türk Kızılay'ı ile planlı ve koordineli bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekilerek, "Teşkilatımız tüm birimleriyle kampanya için alarma geçti. Planlı, programlı bir sürecin ardından bu yılda da en iyi şekilde kan bağışı kampanyasını yürütmek istiyoruz. Türk Kızılay'ı yetkilileri ile sürekli görüşüyoruz. Tüm üyelerimizi, 15 Temmuz ruhuyla Türk Kızılayı'na kan bağışı yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bağışlanan her kanın 3 canı kurtaracağına dikkati çeken Bina, "Özellikle içinden geçtiğimiz bu kritik dönemlerde, böylesi hayati bir konuda duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Bu sosyal sorumluluk bilinciyle 40 bin üyeye sahip Memur-Sen İzmir ailesi olarak üzerimize düşeni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bina, Kızılay'a kan bağışında bulunulması için Memur-Sen üyelerine kısa mesaj ve sosyal medya yoluyla da çağrıda bulunduklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.