İzmir

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı

13:41 21 Ekim 2016
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" adı verilen ağaçlandırma sahasında 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Işıklar Mahallesi Aktaş mevkisindeki hatıra ormanına, Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayındır Orman İşletme Şefliği iş birliği ve öğrencilerin katılımıyla çam fıstığı fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Bayındır Orman İşletme Müdürü Hasan Sarıtaş, bölgenin fıstık çamı ağaçlandırma sahası olduğunu, bir süre önce çıkan yangında daha önce dikilen fıstık çamlarının bir kısmının yandığını belirtti.

Yanan ve kuruyan fıstık çamlarının yerine yenilerinin dikilerek 500 fidanın toprakla buluşturulduğunu aktaran Sarıtaş, ağaçlandırma sahasına "15 Temmuz Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanı" adının verildiğini de açıkladı.

Etkinliğe katılan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyeleri, Ödemiş Orman İşletme Müdürü Mevlüt Polat, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Funda Yoldaş, Ödemiş Fazıl Alpay Sağlık Mesleki ve Teknik Lisesi ile Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birlikte fidan dikimi yaptı.

Fidan dikiminin ardından etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.