İzmir

İzmir merkezli 9 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

12:16 22 Ekim 2016
İzmir merkezli 9 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

İzmir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve örgütün hiyerarşisinde "abla" olarak tanınanlardan 15'i daha tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan 15'i tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ege Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 9 ilde dün operasyon düzenlenmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iki dernekte faaliyet gösterenlerin de aralarında bulunduğu, örgütte "abla" olarak tanınan 29 kadını gözaltına almıştı. Zanlıların, üniversiteye gelen öğrencileri kalacak yer bulma ve burs ayarlama vaatleriyle kandırarak örgüte kazandırdıkları iddia edilmişti. Savcılığın 50 zanlı hakkında gözaltı kararı verdiği soruşturma kapsamında daha önceden adliyeye sevk edilen 7 kişiden 2'si tutuklanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.