İzmir

İzmir Emniyetinin "Gülümseyen kalpler" projesi

13:43 22 Ekim 2016
İzmir Emniyetinin "Gülümseyen kalpler" projesi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Gülümseyen kalpler" projesi kapsamında metropol dışında kalan 19 ilçeden 760 ortaokul ve lise öğrencisine kent merkezi gezdirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Gülümseyen Kalpler" projesi hazırlandı.

Polis-vatandaş kaynaşmasını sağlamak, çocukları yaşadıkları sosyal çevreye uyumlu hale getirmek, devletin çocuklar üzerindeki ilgi ve desteğini hissettirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında, İzmir merkezi dışında kalan 19 ilçeden 760 ortaokul ve lise öğrencisine çeşitli etkinliklerin yer aldığı kent gezileri düzenlendi.

Her ilçeden 40 öğrencinin katıldığı etkinliklerde öğrenciler gruplar halinde kent merkezine getirildi.

Projede yer alan öğrencilere T-Shirt, şapka gibi hediyeler de dağıtıldı.

İzmir'e gelen öğrenciler, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, burada çalışan görevliler tarafından yaptıkları işler ile ilgili bilgilendirildi.

Öğrenciler, daha sonra can yeleği giyerek polis botları ile İzmir körfezinde dolaştı.

Daha sonra Atlı Birlik Grup Amirliğini ziyaret eden öğrenciler, yine burada görevli polis memurları eşliğinde polis atlarına bindirildi.

İzmir'de sinemaya da götürülen öğrenciler, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanat bahçesini de görme imkanı buldu.

Kent merkezine getirilen öğrencilerin bir çoğunun hayatlarında ilk kez deniz gördüğü, ata bindiği, sinemaya ve hayvanat bahçesine gittiği belirtildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.