İzmir

İTO Başkanı Demirtaş:

17:16 24 Ekim 2016
İTO Başkanı Demirtaş:

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de zorlu bir süreç olan kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek, üyeleriyle buna katkıda bulunmak istediklerini bildirdi.

İTO'dan yapılan açıklamada, İTO ve Garanti Bankası ortaklığında düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Finansman Modelleri" konulu seminerde konuşan Demirtaş, kentsel dönüşümün zorlu bir süreç olduğunu belirtti.

Demirtaş, İzmir’in Karabağlar, Menemen, Narlıdere, Karşıyaka, Kemalpaşa, Buca ilçelerinin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğine işaret ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Karabağlar’da 540 hektarlık, İzmir Büyükşehir Belediyesinin de çeşitli ilçelerde belirlediği 6 kentsel dönüşüm alanı olduğunu hatırlattı.

İzmir'deki inşaat sektörünün içinde bulunduğu bir oluşumla sağlıksız alanlarda nitelikli, çağdaş, güvenilir, kent kimliğine sahip yaşam alanları yapmak istediklerine dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm denince direkt olarak konut alanların dönüşümü akla geliyor. Halbuki kentsel dönüşüm, sadece konut alanlarının değil, imalat ve ticaret alanlarının dönüşümünü de içermeli. Bu durumda sürdürülebilir ve kalıcı kentsel dönüşüm mümkün olmuyor. Alan bazında bütüncül olarak kentsel dönüşüm gerçekleştirilmeli. Böylece yaşam kalitesini yükselten alanlar oluşturulabilir. Bu kadar kötü kullanılan İzmir'imizde kentsel dönüşüm kaçınılmaz. Aksi halde bizden sonraki nesiller de çirkinlikler içinde yaşamaya devam edecekler. Yaklaşık 12 bin inşaat üyemiz ile kentsel dönüşüme katkı koymak istiyoruz."

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay da kentsel dönüşümü, Türkiye'deki riskli yapıların yenilenmesi, vatandaşların güvenli, insan odaklı yaşam alanlarına kavuşması açısından önemsediklerini vurguladı.

Toplantıya, banka yöneticileri ve İzmir Ticaret Odası inşaat meslek grubu üyeleri katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.