İzmir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

17:09 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

İzmir'in Ödemiş, Tire, Çeşme ve Urla ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürk ve Belediye Başkanı Sibel Uyar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Uzun Ada Komutanı Albay Volkan Tekgül, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla Belediye Meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Mini Meydanı'nda vatandaşlara aşure ikram etti.

- Ödemiş

Ödemiş'teki kutlamalar kapsamında Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Hasan Yüzüak ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu etkinliğe, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mert Gümüşay, Baro Temsilcisi Erdem Boyacı, birim müdür ve amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla sona erdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi ve CHP İlçe Teşkilatı da anıta çelenk sundu.

CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin en büyük erdeminin Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi olduğunu vurgulayarak, "Ulusumuz, cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Burada bulunmamızın sebebi, cumhuriyeti, demokrasiyi, parlamenter sistemi, laikliği savunmaktır." dedi.

ADD ve CHP İlçe Teşkilatları, ayrıca Zeytinlik Meydanı'nda fener alayı düzenleyerek, yürüyüş yaptı.

- Tire

Tire Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ardından şehit aileleriyle şehitlik ziyaretinde bulunan protokol, daha sonra İstiklal Mahallesi sakinlerince düzenlenen aşure programına katıldı.

Törene ve aşure programına Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Çeşme

Çeşme'deki kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Katılımcılarca Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Mustafa Erkayıran, törenin ardından şehit ve gazi yakınlarına Çeşme Uygulama Oteli'nde yemek verdi.

Törene Erkayıran'ın yanı sıra Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Cumhuriyet Savcısı Özkan Gürdoğan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.