İzmir

İzmir'deki yangının izleri siliniyor

11:08 01 Kasım 2016
İzmir'deki yangının izleri siliniyor

Geçen ağustos ayında Buca ilçesindeki ormanlık alanda, ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangının söndürülmesinin ardından fidan dikimi için çalışmalar başladı.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'i dumana ve üzüntüye boğan yangında toplam 274 hektar orman alanı kül olduğunu hatırlatarak, "Yangının söndürülmesinin ardından başlanan enkaz temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da enkazdan temizlenen bölümlerde dozerler toprağı sürerek fidan dikimine hazır hale getiriyor." diye ifade etti.

Yangında yanan yaklaşık 400 bin adet ağacın enkazının sahada 4'er kişiden oluşan 26 ayrı ekip tarafından aralıksız şekilde temizlendiğini aktaran Aybal, Ekim ayı sonu itibariye 274 hektar alanın 74 hektarında enkaz temizleme işlerinin tamamlandığını, Aralık ayı sonuna kadar sahanın tamamen fidan dikimine hazır hale geleceğini kaydetti.

Aybal, Ocak-Şubat aylarında yaklaşık 500 bin adet fidanının sahada toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

İzmir ve çevresinde 2016 yılında 235 orman yangınının çıktığını, bu yangınlarda toplam 875 hektar orman alanının zarar gördüğünü aktaran Aybal, tüm orman alanlarının yılı içersinde eskisinden daha çok fidan ve tohumla yeniden ağaçlandırılacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.