İzmir

İzmir'de organize suç örgütü soruşturması

16:31 03 Kasım 2016
İzmir'de organize suç örgütü soruşturması

İzmir-Urla arasında çalışan dolmuş şoförlerden haraç topladığı iddia edilen 17 kişi hakkında, "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçundan onbeşer yıl hapis cezası istendi.

İzmir'de Urla Dolmuşçular Kooperatifine bağlı şoförlerden haraç topladığı gerekçesiyle gözaltına alınan 16'sı tutuklu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar C.M.G, K.Ç, E.T, Y.P, E.P, G.T, C.Ö, R.G, A.K, R.G, Ç.A, H.Ş, M.Y.Y, H.T, C.Ç. ve K.M. ile tutuksuz yargılanacak sanık A.T. hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçlamasıyla onbeşer yıl hapis cezası istendi.

Sanıkların, Urla Dolmuşçular Kooperatifi üzerinde baskı kurduğu, sanıklarından bazılarının belirli noktalarda "değnekçi" görünümünde yerleştirildiği ve geçen dolmuşlardan 5 ila 10 lira arasında haraç topladıklarına dair bilgilerin yer aldığı iddianamede, darp ettikleri ve silahla yaraladıkları mağdurları bu şekilde baskı altında tutarak para vermeye mecbur bıraktıkları kaydedildi.

İddianamede, "Şüphelilerin organize şekilde bir araya gelerek haksız kazanç elde etmek amacıyla eylem ve fikir birliği içinde hareket ettikleri bu kapsamda, 'değnekçilik' adı altında, minibüs şoförlerine karşı cebir ve tehdite dayalı menfaat elde etmeye yönelik herhangi net bir hiyerarşik yapısı olup olmadığı net olarak tespit edilmeyen ancak organize bir şekilde çok sayıda eylem gerçekleştirdikleri birden fazla kişiyle birlikte belirsiz sayıda 'yağma' suçunu işlemişlerdir." denildi.

- Olay

Urla Cumhuriyet Başsavcılığının "İzmir-Urla arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuş hatlarından bazı kişiler tarafından haraç alındığı" iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri operasyonda 17 kişiyi gözaltına almıştı. Mahkemeye çıkartılan 17 kişiden 16'sı tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.