İzmir

Öğrencilerin başarısı için daha fazla süt önerisi

10:50 05 Kasım 2016
Öğrencilerin başarısı için daha fazla süt önerisi

Et ve Süt Kurumu Piyasa İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Ferda Yıldırım, öğrencilerin başarısını artırmada hayvansal proteinin önemine dikkat çekerek arz fazlası sütün öğrencilere ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Ulusal Süt Zirvesi'nde konuşan Yıldırım, süt sektörünün gündeminde üretim fazlalığı konusunun bulunduğunu ancak Türkiye'de genç neslin hayvansal proteini az tükettiğini ifade etti.

OECD tarafından 2000 yılından itibaren 70 ülkede15 yaş grubunun katıldığı Uluslararası Öğrenci Başarısını Değerlendirme Çalışması (PISA) adı verilen sınavın yapıldığını belirten Yıldırım, "Bu sınav, çocukların matematik, fen okur yazarlık düzeyini ölçüyor. Türkiye bu sınavda başarı olarak maalesef en alt sıralarda yer alıyor." dedi.

Konunun gıdayla bağlantısını değerlendiren bir araştırma yaptıklarını kaydeden Yıldırım, hayvansal protein tüketimiyle matematik zekasının çok ciddi bir bağlantısı olduğunun bilindiğine dikkat çekti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Madem süt fazlalığından dem vuruyoruz neden iç tüketime yönelik daha fazla çalışma yapmıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Önümüzdeki 5 yılda 2-15 yaş arası nüfus 15 milyona ulaşacak. Büyük bir protein açığıyla karşı karşıya kalmamak için piyasada arz fazlası ve büyük bir protein deposu olan sütü mutlaka çocuklarımıza ulaştırmalıyız. Hem bir anne hem de bir tüketici olarak buna dikkat çekmek istiyorum. İç tüketim mutlaka artırılmalı”

Oturumun yöneticisi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Yetişemeyen de 1950’li yıllardan beri tüm dünyada okul sütü uygulamasının gerçekleştirildiğini, bu anlamda Japonya'nın güzel bir örnek olduğunu söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.