İzmir

Engelliler için uygun yaşam alanları tartışıldı

14:40 26 Kasım 2016
Engelliler için uygun yaşam alanları tartışıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi öncülüğünde, "Bağımsız Yaşam için Engelsiz Konut ve Yaşam Alanları" konulu çalıştay düzenlendiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliği ve İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Konak Belediyesi desteğiyle hastanenin Bornova'daki eğitim ve simülasyon merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya akademisyenler, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Birlik Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, 18 kurumda günde yaklaşık 50 bin hastaya sağlık hizmeti sunduklarını, ayda 15 bin engelli hastanın da bu kurumlara başvurduğunu anlattı.

Hem hastanede hem evde sağlık hizmeti verdiklerine işaret eden Erbaycu, yeni kurumların engelli vatandaşlara uygun şekilde dizayn edildiğini vurguladı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ise kas hastalıkları biriminde 600'e yakın hastanın takip edildiğini, ev ziyaretleri sırasında engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların tespit edildiği bilgisini verdi.

Akbulut, çalıştayda engellilerin sıkıntılarını azaltacak çözümlerin bulunmasını umut ettiğini kaydetti.

Çalıştay kapsamındaki panel ve oturumlarda, engelli ve yaşlıların bağımsız şekilde yaşamasına ve hayatın her aşamasına tam olarak katılabilmesine imkan sağlamak için erişilebilirliğin tasarlanması, planlanması ve uygulanmasına yönelik ilkelerin tartışıldığı sunumlar gerçekleştirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.