İzmir

Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na doğru

16:18 26 Kasım 2016
Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na doğru

Tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin önde gelen fuarları arasında gösterilen AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesi sektör temsilcileri Çeşme'de bir araya geldi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda 19-22 Ocak tarihlerinde 12.'ncisi düzenlenecek fuarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, tarımsal üretim ve hayvancılıkta merkez konumundaki İzmir'in bu alandaki uluslararası fuara 12 yıldır ev sahipliği yaptığına işaret etti.

Fuarda yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getiren Güldal, "Fuar artık ülkemizin tüm illerine hizmet veren bir organizasyon ve bir gelenek halini aldı. Fuarda bu yıl 450’nin üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı firma stant açtı, 250 bin ziyaretçi takip etti. 13'üncü fuarda bu rakamların artacağını öngörüyoruz. İzmir her ne kadar turizm ve kültür şehri olarak bilinse de tarım sektöründe Türkiye’nin en büyük 3 - 4 şehrinden birisi. Fuar, kentin bu kimliğinin anlatılması açısından da faydalı sonuçlar getiriyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.