İzmir

Kanadalı grubun Türkiye'de büyüme kararı

17:23 16 Şubat 2017
Kanadalı grubun Türkiye'de büyüme kararı

Kanadalı otomotiv yan sanayi şirketi Stackpole, İzmir’deki fabrikasında kısa zamanda ciroyu katlayınca yeni fabrika kurdu.

Yeni üretim tesisinin açılış töreninde konuşan Stackpole Türkiye Genel Müdürü Rıza Gürkan, Kanada merkezli firmanın Peugeot/Citroen, Audi, Porsche, Volkswagen, Ford, Hyundai ve Opel için yıllık 3 milyon adet kapasiteyle yağ pompası ve toz metal parçalar ürettiğini söyledi.

Ekonomik krizin yaşandığı 2009 yılında üretimini İzmir’e kaydıran Almanya merkezli Gates Powertrain firmasıyla Ege Serbest Bölgesi’nde üretime başladıklarını belirten Gürkan, geçen süreç içinde bir başarı hikayesine imza atan firmanın ayrı bir fabrikada üretime devam etme kararı aldığını kaydetti.

Şirketin 2009 yılında 20 milyon avro satış yaparken bunun bugün 80 milyon avroya çıktığını, çalışan sayısının da 270 kişiden bugün 420 kişiye ulaştığına dikkat çeken Gürkan, "Son 5 yılda İzmir fabrikasının cirosu 4'e katlanarak 80 milyon avroyu buldu ancak bu büyüme devam ediyor. 2 yıla kadar 110 milyon avroyu geçmeyi garantiliyoruz. Çalışan sayımızı da 500'e ulaştıracağız. Bu bir başlangıç" dedi.

Şirketin Global Operasyonlar Direktörü Ionut Stephan da İzmir’deki insan gücünün hızlı büyümelerindeki en önemli etken olduğunu ifade etti.

Stephan, şöyle konuştu:

"Bu ekiple en büyük amacımız Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına girmek. Bu başarıda Türkiye devletinin de katkısını yadsımak olmaz. Ege Serbest Bölgesi’nde sağlanan imkanlar ve kolaylıklar, bölgedeki diğer şirketler gibi bizim de başarılı olmamızı sağladı."

Stackpole Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Peter Ballantyne de Türkiye fabrikasının önemini gelecekte artıracağına işaret etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.