İzmir

Yenilenen acil servisten 43 bin hastaya hizmet

10:55 17 Şubat 2017
Yenilenen acil servisten 43 bin hastaya hizmet

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin acil servisi yenilendikten sonra geçen 2,5 aylık sürede 43 bin hastaya sağlık hizmeti sundu.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, 2,5 ay önce yenileme çalışmaları biten ve teknolojiye uygun dizayn edilen acil serviste hasta yakınlarının geniş bekleme salonundaki ekranlardan hastalarını takip edebildiği, serviste artan yatak sayısı ile daha çok hastaya sağlık hizmeti verilebildiği belirtildi.

Çocuk Acil Servis sorumlusu Alkan Bal, çocuk ve kadın doğum acil servisinin son 2 ayda 43 bin hastaya hizmet verdiğini belirterek, "Yenilenen tıbbi cihazlar sayesinde hastalara modern hizmetler sunmaktayız. Ayrıca hastaneden korkan miniklerimizin karşılaştıkları renkli ortam onların gerginlikleri biraz da olsa azaltıyor. Onları iyileştirmek ve hastaneden mutlu ayrıldıklarını görmek bizleri de çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Hastane yöneticisi Op.Dr. Gökhan Tosun, acil servisin eski şartlarının yeterli olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni acil servisimizin hizmete açılmasıyla birlikte hem aynı anda bakılan hasta kapasitesini artırdık hem de hizmet kalitesini artırmış olduk. Böylelikle hasta memnuniyetinin ve aynı zamanda çalışan memnuniyetinin de arttığını gördük. Hastalarımız ve çalışanlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz ama acil ekibimiz büyük bir özveriyle görevlerinin başında 7 gün 24 saat çalışıyorlar."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.