İzmir

Urla'da tarım paneli

15:31 17 Şubat 2017
Urla'da tarım paneli

Urla ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından, Zirai Atıkların Toplanması projesi kapsamında, Urla'nın tarımsal potansiyeli, sorunları ve çözüm önerileri konulu panel düzenlendi.

İlçedeki bir restaurantta gerçekleştirilen panelde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla, kullandığı mazotun yüzde 50 oranında hibe ile desteklenmesi konusunda çalışmaların başladığını kaydetti.

Milli Tarım Projesi kapsamında ilk etapta 21 stratejik tarım ürününde havza bazlı desteklemelerin de başlandığını aktaran Güldal, "Süt hayvancılığının geliştirilmesine yönelik İzmir’in de arasında bulunduğu belli illerde damızlık merkezleri kurulacak. Başvurular 6 Mart'a kadar alınacak." diye konuştu.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla ilçesinin doğal yapısıyla her yerinin yaşanabilir olduğunu belirterek, "Urla emlak konusunda yoğun talep görüyor. Artan taleple metropol yaşantısından kaçarak Urla'ya gelenler ile Urla'da tarımla uğraşanlar arasında yaşanmaya başlayan sıkıntılar var. İlçede tarım, orman, iskan ve yerleşim alanları net olarak ayrılmıyor. Bu durum ileride büyük sıkıntılara neden olabilir, o nedenle tedbir alınması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, tarımda zirai ilaç kalıntılarının etkileri, tarımsal destekleme programları, bakanlığın faaliyet ve çalışmaları hakkında sunum yapıldı.

Panele, Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.