İzmir

TESKOMB Genel Başkan Vekili Hünü:

15:09 18 Şubat 2017
TESKOMB Genel Başkan Vekili Hünü:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili Salahaddin Hünü, esnaf ve sanatkarların kendilerine hizmet edenleri asla unutmadığını belirterek, "Hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman esnafımızın yanlarında oldular" ifadesini kullandı.

TESKOMB İzmir Bölge Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğinin 2016 yılı, 46. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Birliğin toplantı salonunda düzenlenen genel kurula, 50 kredi ve kefalet kooperatifinden 150 delege katıldı.

Genel kurulda konuşan Hünü, en uygun faizli kredinin esnaf ve sanatkarlara verildiğine dikkati çekerek, kooperatif ortaklarının eline daha fazla para geçmesini sağlamak amacıyla kesintilerin asgari seviyeye indirildiğini aktardı.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin esnafı rahatlattığına işaret eden Hünü, "31 Ağustos 2016 tarihine kadar kooperatife başvuruda bulunan ve taahhütname imzalayarak taksitlendirme yapan ortaklarımızla ilgili işlem yapılarak kooperatife olan borçları yapılandırılmış bu sayede zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız bir nebze olsun nefes alma imkanına kavuşmuştur. Taksitlendirme yapan ortaklarımızdan ricamız taksitlerini zamanında ödemeleridir. Çünkü iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma iptal edilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Son yıllarda Türkiye'de esnaf ve sanatkarları korumaya yönelik düzenlemelere değinen Hünü, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda öncelikle kredi ve finansman şartlarının iyileştirilmesi, vergi ve diğer yükümlülüklerin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, altyapı kümeleşme ve ortaklık faaliyetlerinin desteklenmesi, Avrupa Birliği programlarında ve kaynaklarından esnaf ve sanatkarın da faydalanmasının sağlanması, kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarımıza bu faaliyetlerin içinde daha çok yer verilmesi, böylece kesimimiz üzerindeki olumsuz etkilerin belirlenen öncelikler ve bu kapsamda öngörülen tedbirlerle azalacağını düşünüyoruz. 2017 yılının ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmamasını diliyoruz. Bu konuda başta hükümetimiz ve üst kuruluşumuzun duyarlı olacaklarını ve gerekli önlemleri alacaklarına inanıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar vefalı insanlardır. Kendilerine hizmet edenleri asla unutmazlar. Hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum, her zaman esnafımızın yanlarında oldular, beklentilerimizden daha fazlasını verdiler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.