İzmir

Afganistan heyetinden Çiğli Eğitim Hastanesine ziyaret

10:31 24 Şubat 2017
Afganistan heyetinden Çiğli Eğitim Hastanesine ziyaret

Afganistanlı sağlık heyeti, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ni ziyaret ederek Türkiye'deki sağlık sistemi hakkında bilgi aldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, "Acil Sağlık Eğitim" programına katılmak için Afganistan'dan 21 doktor İzmir'e geldi.

Afgan doktorlar, 15 gün sürecek eğitim süresince ilk yardım ve temel yaşam becerileri, kurtarma ekiplerinin yapması gerekenler, 112 eğitim sistemi ile yeni teknolojiler konusunda eğitim alacak.

Bu kapsamda Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ni ziyaret eden katılımcılar, cerrahi servisleri, yoğun bakım ünitelerini, görüntüleme merkezini, acil servisi, ameliyathaneleri ve modern hasta odalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

Hastane Başhekimi İlker Kızıloğlu, hizmet kalitesinde Avrupa'nın üzerine çıkmayı hedeflediklerini aktararak, "Hastanemizde yapmış olduğumuz çalışmaları Afganistanlı meslektaşlarımıza anlatmak bize ayrı bir gurur verdi. Tarihsel dostluğumuz olan Afganistanlı meslektaşlarımızı burada ağırlamaktan çok memnunuz. Dostluğumuzun gelecekte de güçlenerek süreceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Afganistan İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahamad Jawid Qazizada, Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi büyük bir yatırım. Meslektaşlarım hastaneyi çok beğendiler. Bizler dost iki milletiz. Tarihsel bağımız, çok kuvvetli. Sağlık turizmi konusuna çok önem veriyoruz. İstiyoruz ki Afganistan'dan hastalarımız Türkiye'ye gelsin. İnşallah yeni yapılacak işbirliği çalışmaları ile bunun adımlarını atarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.