İzmir

15 Temmuz ihanetini Türkçe rap ile anlattı

11:06 01 Mart 2017
15 Temmuz ihanetini Türkçe rap ile anlattı

HALİL ŞAHİN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini unutturmamak isteyen lise öğrencisi, o gece yaşananları sözlerini kendisinin yazdığı Türkçe rap şarkısıyla anlattı.

Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan 18 yaşındaki Yunus Akpunar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden etkilenerek yaşananları çok sevdiği rap müzikle anlatmaya karar verdi.

Ülkesine yapılan ihaneti unutturmamak için yaptığı şarkıyı o gece yaşanan olayların görüntüleriyle süsleyen ve kamera karşısına geçerek rap yapan Akpunar, yaptığı eseri okul arkadaşları dışındakilere de duyurabilmek için sosyal medyadan da paylaştı.

Akpunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikle 7 yıl önce rap müzik sevgisi nedeniyle uğraşmaya başladığını, arkadaş çevresiyle bol bol rap dinlediklerini, sözler yazdığını anlattı.

15 Temmuz'daki darbe girişimini öğrendiğinde evde olduğunu, televizyonda izledikleri karşısında şaşırdığını aktaran Akpunar, şöyle konuştu:

"Allah herhalde o gece Müslüman'ın üzerinden korkuyu almıştı çünkü tankın önüne yatan bir insan... Nasıl bir cesaret tank önüne yatmak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara çıkılması çağrısı üzerine amcamla Konak Meydanı'na gittim. Herkes vatanı kurtarma peşindeydi. Ayrım yapmadan herkes oradaydı. Türkiye'de birlik hep böyle olsa. O geceden bir ders alınmalı."

- "Ülkemize yapılan çok büyük bir hainlikti"

Şarkının, darbe girişini unutturmamak için bir şeyler yapma isteğinden çıktığını dile getiren Akpunar, şunları söyledi:

"Şarkı yapmaya karar verince sözlerini düşünmeye başladım. Bir gece uykudan kalktım ve bir rap müzik altyapısı açtım, üzerine sözler yazdım. Benim sevdiğim, yetenekli olduğumu düşündüğüm şey müzik. Ben de müzikle darbe gecesini anlatmak istedim. Unutulmasın istedim çünkü ülkemize yapılan çok büyük bir hainlikti. 15 Temmuz'u görsünler öğrensinler diye yaptım. Bazıları tanınmak için şarkı yapar, ben hainliği anlatmak için yaptım. Sadece hainliği görsünler ve unutmasınlar diye yaptım."

- Cumhurbaşkanlığına da gönderdi

Akpunar, şarkısı için o gece yaşananlara ait görüntülerden bir klip hazırladı. Klipte bir vatandaşın tankın önüne yatması, uçak ve helikopterden halk üzerine ateş açılması gibi anlar da yer aldı.

Klip için kamera karşısına da geçen Akpunar, şarkısını Türk bayrağı önünde bir kez de klip için seslendirdi. Klibi, eğitim öğretim yılının ilk haftasında "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı etkinlikler kapsamında okuldaki tüm öğrencilere izlettirilen Akpunar, daha fazla kişiye ulaşmak için sosyal medya hesabından da paylaştı.

Şarkıyı Cumhurbaşkanlığına da gönderdiğini aktaran Akpunar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dinlemesi benim için çok önemli." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.