İzmir

Karşıyaka Belediyesinin 8 Mart için hazırladığı afişler

11:49 07 Mart 2017
Karşıyaka Belediyesinin 8 Mart için hazırladığı afişler

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Karşıyaka Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı afişlerde kullandığı "Şort da giyerim kot da… Anlarsın ya…" ifadesi ve yürütülen kampanyanın kadının özgürlük alanını eteğe sığdırmaya çalışarak büyük fotoğrafı kaçırdığını, İzmirli kadınların meselesinin şortları değil memleketleri olduğunu ifade etti.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, CHP teşkilatının her seçim öncesinde "aynı filmi izlettiğini", yaşam alanına müdahale meselesini perdeye yansıttığını bildirdi.

İzmirli kadının tek derdinin, şortu, eteği, gece sokağa çıkma özgürlüğü olmadığını belirten Delican, İzmirli kadınların daha büyük düşündüğünü, bunu da son olarak 15 Temmuz'da demokrasi nöbetlerinde gördüklerini, her görüşten, giyim seçimi, yaşam biçimi ne olursa olsun İzmir'in tüm kadınlarının meydanlara çıktığını hatırlattı.

Açıklamasında "Seçim endeksli, ideolojik ve çatışma temelli siyasi çıkışın bir kamu kurumu tarafından, bir belediyece yapılması ise ayrıca manidardır" ifadelerine yer veren Delican, şunları kaydetti:

"Böyle bir kampanya, tam tersine kadınlarımız üzerinden özgürlükler meselesini hafifletiyor. Kadının özgürlük alanını bir eteğe sığdırmaya çalışarak büyük fotoğrafı kaçırıyor. Ama İzmirli kadınlarımız kaçırmaz. İzmirli kadınlarımızın meselesi şortları değil memlekettir.

Sapla samanı karıştıralım derken kendi kazdıkları kuyuya düşer gibiler. Değerler siyaseti yapayım derken ortaya hafife alınmış bir İzmirli kadın profili çıkarmış oluyorlar. Üstelik İzmirli kadınların ufuk çizgisini de kavrayamamış görünüyorlar. Bizim onların giyim kuşamlarıyla ilgili bir sorunumuz yok. Günlük yaşamları, seçimleri ile ilgili de bir sorunumuz yok. Öyleymiş gibi göstererek bu hassas süreçte prim yapmak peşinde olabilirler."

İzmirli kadınların ülke kadınlarına öncü olacak nitelikte ve geleceği örecek kadar engin bir bakış açısına sahip olduğunun altını çizen Delican, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.