İzmir

İzmir Barosunun "hayır" videosuna tepki

15:26 07 Mart 2017
İzmir Barosunun "hayır" videosuna tepki

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş, İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı "hayır" videosuna tepki göstererek, "İzmir Barosu yönetimi yaptırdığı çizgi filmde dini değerlerle alay etmiştir. Video boyunca kullanılan üslup, karşı görüşte olanları aşağılayıcı, alay edici şekildedir." dedi.

İzmir Barosu binası önünde toplanan HUDER üyesi avukatlar adına açıklama yapan Karakuş, Baro yönetiminin hazırlattığı "hayır" videosunun mizahi bir dille anayasa teklifiyle dalga geçer üslupta hazırlandığını savundu.

Baronun imkanlarını kullanarak yasalara aykırı hazırlanan videonun kurumu siyaset alanı içine soktuğunu ileri süren Karakuş, "İzmir Barosu yönetimi yaptırdığı çizgi filmde, dini değerleri çıplak karikatürlerle canlandırıp bu değerlerle alay etmiştir. Video boyunca kullanılan üslup da karşı görüşte olanları aşağılayıcı, alay edici şekildedir." diye konuştu.

Karakuş, yönetimi, İzmir Barosunu yasalara uygun işleyen siyaset üstü bir meslek örgütü haline getirmeye davet ettiklerini belirterek, Baronun Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Atatürk'ü bir sınıfın veya kesimin simgesi olarak gösterdiğini iddia etti.

"Baro, ortak değerleri birbirine zıt gösterip buradan kutuplaştırma yaratarak çok büyük bir yanlış içerisine girmiştir" ifadesini kullanan Karakuş, şunları belirtti:

"İzmir Barosunun tarihine ve misyonuna yakışmayan, liseli çocukların arasındaki okul müsameresi seviyesinde hazırlanan, milli değerler ve inançlarlarla dalga geçen videonun derhal yayından kaldırılmasını ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan'ın ve İzmir Barosu yönetiminin tüm meslektaşlarından acilen özür dilemesini talep ediyoruz."

- 8 Mart mesajında videoya tepki

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da yayınladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında İzmir Barosunun hazırlattığı videoyu eleştirdi.

Kadının, cinsiyetinden kaynaklı küçümsendiği durumların önüne geçilemediğini belirten Delican, kutuplaştırma, çatışma hali yaratıp cinsiyet, inanç ve toplum değerleri üzerinden rant elde etme derdine düşenleri anlamakta zorlandıklarını kaydetti.

Baronun hazırladığı filmde dini gerçeklerin sabote edildiğini öne süren Delican, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kez dini, Yaradan'ı yok saymak da işin içinde. İşi çığrından çıkardılar. Bu, kaş yapayım derken göz çıkarmak değil düpedüz hakarettir. Dini gerçekleri, Allah'ın kudretini haşa hiçe saymak ve buna inananları sabote etmektir. Hz. Adem'in çıplak karikatürize edilmiş görseli ile bu millete 16 Nisan'da 'Hayır' dedirteceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Hz Adem'in o elmayı yememesi halinde cennette olup olamayacaklarını ise bir tek Allah bilir. Ama bugün neye, neden 'evet' ve 'hayır' diyeceğini de gören izleyen bir milletimiz var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.