İzmir

İzmir Barosunun "hayır" videosuna tepkiler

13:58 10 Mart 2017
İzmir Barosunun "hayır" videosuna tepkiler

İzmir'de Memur-Sen üyeleri, İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı "hayır" videosuna tepki gösterdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Musa Bina, İzmir Barosu önünde toplanan üyeler adına yaptığı açıklamada, videoda yer alan Hazreti Adem ve Hazreti Havva tasviriyle dini değerlerin alay konusu edildiğini savundu.

Bu videoyla Fransa'daki Charlie Hebdo dergisinin Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği karikatür arasında hiçbir fark görmediklerini belirten Bina, baro yöneticilerini Türkiye toplumundan özür dilemeye davet etti.

İzmir Barosunun siyasete alet olduğunu iddia eden Bina, şunları kaydetti:

"İlk peygamberimize yapılan bu hakaret tepkisiz kalmamalıydı. Semavi dinlerin mensuplarıyla aleni şekilde dalga geçen ve hakaret eden bu videoyu izlediğimizde büyük bir şok yaşadık. Bu kadar bilgisizliğe ve özensizliğe 'pes artık' dedik. Basın ve ifade özgürlüğü, hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez, gelmemelidir de. Hele bu hakaret, bizim şahsiyetimizden öte anlam taşıyan ve kutsal metinlerde varoluşumuzla ilişkilendirilen bir peygambere yönelirse asla affedilemez."

Bina, konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.