İzmir

Hemşirelere "kırmızı üniforma" tartışması

17:57 10 Mart 2017
Hemşirelere "kırmızı üniforma" tartışması

İzmir Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Başhekimi Kemal Tarhan, hastanede hemşirelerin kırmızı kıyafet ile görev yapmaları konusundaki tartışmaya ilişkin, "Personelimiz kırmızı rengi tercih etti, ayrıca bazı hastanelerde kırmızı personel kıyafeti görmek de mümkün." ifadesini kullandı.

Tarhan, hastanede görev yapan hemşirelerin kırmızı, ebelerin mor, erkek yardımcı personelin de lacivert ve kırmızı kıyafet giymesine ilişkin tartışmalar üzerine açıklamada bulundu.

Hemşirelerin kıyafetinin aslında beyaz olması gerektiğini vurgulayan Tarhan, şunları kaydetti:

"Personelimiz kırmızı rengi tercih etti, ayrıca bazı hastanelerde kırmızı personel kıyafeti de görmek mümkün. Hemşirelerin kıyafeti beyaz olmalıdır ancak kıyafetten rahatsız olduklarını ve içlerinin gözüktüğünü söyleyen hemşirelerimizin bu davranışını saygıyla karşıladık ve seçtikleri renge biz karışmadık."

Hemşire Çiçek Yiğit ise amaçlarının hastalara güleryüzlü hizmet verebilmek olduğunu belirterek, "Kıyafet tercihini idare bize bıraktı. Biz de kırmızı rengi onayladık. Memnunuz, hastalarımızdan da olumlu dönüşler alıyoruz." dedi.

Mürvet Gümüş adlı hemşire de kırmızı renk ile servise renk geldiğine dikkati çekerek, "Zaten bayrağımızın rengi olması da bizi sevindiriyor. Hem formadan çok hemşirelerimizin güler yüzlü olması bizim için önemli." diye konuştu.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.