İzmir

Ödemişli üreticiye büyükşehir desteği

15:48 11 Mart 2017
Ödemişli üreticiye büyükşehir desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ödemiş’te 170 üreticiye 668 küçükbaş hayvan, 2 bin 522 üreticiye de 63 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Ödemiş Muzaffer Gönen Parkı'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmaya destek olmak için bugüne kadar bin 535 üreticiye 6 bine yakın küçükbaş hayvan dağıttıklarını, bu hayvanlardan 870 kuzunun doğduğunu ve sahiplerine asgari ücret civarında bir gelir sağladığını belirtti.

Sütün soğuk zincirle pazarlanması için görüşmeler yaptıklarını anlatan Kocaoğlu, balda da laboratuvar ve paketleme tesisi kurulması için çalışma yapıldığını söyledi.

Kırsalda yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Ne proje üretirsek üretelim mutlaka ülkenin bütünlüğü, dirliği, düzeni için çalışmalıyız. Devletimiz, milletimiz için birbirimize kenetlenmemiz gerekir. Ufak tefek sorunları bir kenara atarak birbirimize sarılmalıyız. Parti meseleleri için değil ülke meseleleri için çalışacağız. Hele bugünlerde birbirimize sımsıkı sarılmamız gerektiğine inanıyorum. Daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Ne partisi, ne etnik kökeni, ne mezhebi... Hep beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Hep beraber tek yürek olmalıyız."

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise verilen destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, "İnsanlarımız bulundukları yerlerde mutlu olamazlarsa, karın doyuramazlarsa İzmir ya da başka büyükşehirlerde varoşlara taşınırlar. Bunun önüne geçmenin en iyi yolu, insanlara bulundukları yerlerde geçim fırsatı yaratmaktır." dedi.

Kocaoğlu ve Badem, üreticiler adına ilk kuraları çekti.

Törene, Kaymakam Celil Ateşoğlu ile bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.