İzmir

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar:

16:00 16 Mart 2017
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, genç nüfusta işsizlik sorununun yatırımla çözülebileceğini bildirdi.

EBSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ender Yorgancılar, meslek komiteleri ortak toplantısında, güncel verilerin, dünya ticaret hacminin ve küresel büyüme rakamlarının düşüşte olduğunu gösterdiğini belirtti.

Geçmişte, Çin ve Hindistan ekonomisinin yüzde 10-11 gibi büyüdüğünde dünya ticareti ve büyümesinin arttığına dikkati çeken Yorgancılar, "Şu an dünya ticaret hacmindeki daralmayla birlikte küresel büyüme rakamları yüzde 1,2'lere gerilemiş durumda. Küresel büyüme küçüldüğünde pazarda yer almak zorlaşıyor. Dolayısıyla bu durum ihracat verilerimize de yansıdı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payı artırmasının yolunun katma değeri yüksek ürün üretiminden geçtiğini vurgulayan Yorgancılar, şunları kaydetti:

"İhracatın düşmesinden daha önemlisi dünya ölçeğinde bir kilogram ihracatın parasal değeri. Japonya'nın bir kilogram ihracatının değeri 3,86, Almanya'nın 3,68, Güney Kore'nin 2,7, bizim ise 1,44 dolar. Yani 5 lira. Bu tabloyu değiştirmek için katma değeri yüksek üretim şart. Ülkemizde aralık 2016 işsizlik rakamlarının yüzde 12,7 olarak açıklandı. İşsizliğin çözümü de yatırımdır. Hükümetin bu süreçte özellikle KOBİ'leri destekleyen önemli adımları oldu. İstihdam seferberliği de bunlardan biri. Sanayicinin bu fırsattan yararlanması gerekir. Genç nüfustaki işsizlik sorununu yatırımla çözebiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.