İzmir

İzmir'deki kuyumcu soygunu güvenlik kamerasında

16:05 20 Mart 2017
İzmir'deki kuyumcu soygunu güvenlik kamerasında

İzmir'in Çiğli ilçesinde kuyumcudan yaklaşık 100 bin liralık altının çalındığı silahlı soygun, güvenlik kamerasınca görüntülendi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 17 Mart'ta Çiğli ilçesinde bir kuyumcu dükkanındaki soyguna ilişkin gözaltına alınan Cihan K. (28), Güney M. (34) ve Serkan A. (28) ile taksici Ali E. A'nın (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Kırık ayakla soygun planladı

Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde, soygunu bir süre önce balkondan düşerek iki ayağı kırılan Güney M. tarafından planlandığını iddia etti.

Kuyumcuya ait güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ekipleri, soygun sırasında elinde pompalı tüfekle Cihan K'nin Serkan A. ile kuyumcu dükkanına girdiğini, Güney M'nin ayakları kırık olduğu için alçılı bir şekilde kiraladıkları plakasız otomobilde beklediğini tespit etti.

Soygundan sonra zanlıların Cihan K'nin kiraladığı araçla kaçtıkları, otomobili Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde terk ederek Ali E.A'nın kullandığı taksi ile Güney M'nin evine gittikleri öğrenildi. Güney M'nin vitrinden çalınan yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınları önce evde sakladığı, polisin olayın şüphelilerini aradığını öğrenince Çiğli ilçesinde dere yatağında bir zeytin ağacının yanına gömdüğü öğrenildi.

- Güvenlik kamerasına yansıdı

Öte yandan zanlıların kuyumcu dükkanındaki soygun anı iş yerindeki güvenlik kamerasında kaydedildi. Görüntülerde, zanlıların kuyumcu dükkanına girişi, pompalı tüfekle iş yerinde çalışanları etkisiz hale getirip vitrindeki altınları poşete koyarak iş yerinden kaçmaları yer alıyor.

Çiğli ilçesinde 17 Mart'ta, pompalı tüfekle kuyumcuya giren, yüzlerini atkıyla ve kapşonla kapatan 2 soyguncu, kadın ve erkek çalışanı silah tehdidiyle etkisiz hale getirip, vitrindeki altınları alarak plakasız otomobille kaçmıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri 4 kişiyi gözaltına almıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.