İzmir

Down sendromlu öğrencinin İstiklal Marşı heyecanı

16:19 21 Mart 2017
Down sendromlu öğrencinin İstiklal Marşı heyecanı

İzmir'de, "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" etkinlikleri kapsamında, 7 yaşındaki down sendromlu öğrenci İstiklal Marşı törenini yönetti.

Bayraklı'daki Muzaffer Taşdemir İlkokulunda gün dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde yapılan programda öğrenciler, ellerindeki harflerle "21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" yazısını oluşturdu ve down sendromunu anlatan konuşmalar yaptı.

Programdaki İstiklal Marşı törenini, sınıf öğretmeni Funda Köse eşliğinde okulun down sendromlu öğrencisi Zeynep Türk yönetti. Okuldaki yaklaşık 400 öğrenci, Türk'ün yönetiminde İstiklal Marşı'nı okudu.

- "İstiklal Marşı'nı ciddiyetle söylemeye çalışıyor"

Okulun Özel Eğitim Öğretmeni Özgü Albasan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1'inci sınıf öğrencisi Zeynep Türk'ün İstiklal Marşı'nı çok sevdiğini belirterek, "Her pazartesi, bilmese de ciddiyetle söylemeye çalışıyor. Onun bu heyecanını bildiğimizden aklımıza böyle bir fikir geldi. Böylece bir farkındalık yaratmak istedik." ifadelerini kullandı.

Down sendromunun bir genetik farklılık olduğunu kaydeden Albasan, yoğun eğitim aldıklarında down sendromlu olmayanlardan hiçbir farkları olmadığını savundu.

Özgü Albasan, okulda özel eğitim sınıfı bulunduğunu, 6 öğrencinin bu sınıfta eğitim aldığını aktararak, "Diğer öğrenciler 'Zeynep biraz farklı' diye sorduklarında anlatıyorum durumu onlara. Zeynep'i böyle bir farkındalık çalışması ile okula tanıştırmış oldum. Tanımayanlar da tanıdı. Arada özel eğitim sınıfına gelip onlarla oynayabilirsiniz diyorum. Özel gereksinimi olan bireyler de bu toplumun bir parçası. Onlarla bir arada yaşıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.