İzmir

Şehidin adı meydanda yaşatılacak

12:01 23 Mart 2017
Şehidin adı meydanda yaşatılacak

Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi'ne kazandırılan Bulgurca Meydanı'na, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı’nın adı verildi.

Menderes Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Al Ghuz bölgesinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı için okutulan mevlid-i şerifin ardından Bulgurca Meydanı'nın isminin Şehit Uzman Çavuş Ayhan Elmacı Meydanı olarak değiştirildiği bildirildi.

Meydanın isminin değiştirilmesi nedeniyle yapılan törende konuşan Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin ve beraberliğinin sağlanmasında herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Bu ülke savunmasında en büyük emeği de şehitlerimiz veriyor. Ayhan Elmacı kardeşimiz de şehitlerimizden birisi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun." dedi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise şehidin acısının ilk günkü gibi yüreklerini dağladığını belirtti.

Bulgurca Meydanı'nın adını değiştirdiklerini ve şehidinin ismini ölümsüzleştirdiklerini kaydeden Soylu, "Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna şehit düşen tüm vatan evlatlarımızı isimleriyle sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

Soylu, meydanın tekrar açılışını şehidin babaannesi Hatice Elmacı ile gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.